Mervi -13 kg

Mervi ennen

Ennen

Mervi jälkeen

Jälkeen

Painoni alkoi nousta pikku hiljaa kun lopetin aktiivisen urheiluharrastukseni. Olin jo vuosia elänyt hektistä elämää ja olin monessa mukana. Päiväni olivat usein pitkiä, mikä asetti oman haasteensa ruokailuvälien tasaisena pitoon. En niinkään mässäillyt herkuilla, vaan ruoka-aikani olivat vähintäänkin kieroutuneet. Jätin aamupalan väliin sillä perusteella, että pääsin nopeammin aamulla liikkeelle ja lounaaseen mennessä nälkä olikin jo huikea! Seuraavan kerran söin joskus illalla myöhään. Tämä rytmi jatkui ja olin onnistunut ummistamaan silmäni pikku hiljaa hiipivältä painolta useamman vuoden ajan. Olin jopa jollain asteella sinut uuden isomman itseni kanssa, sillä ostin isompia vaatteita sen sijaan, että olisin ottanut itseäni niskasta kiinni ja tiputtanut kertyneet ylikilot pois. Tilanne kärjistyi kun hyvin läheinen omainen sairastui vakavasti. Myötäelin toisen sairautta ja voin henkisesti pahoin. Sorruin pikaruokiin ja yritin lohduttaa itseäni herkuilla. Hyvä ruoka – parempi mieli toimii varmasti silloin kun osaa syödä ”oikeaa” hyvää ruokaa. Kun läheinen sitten muutaman kuukauden vakavan sairastamisen jälkeen menehtyi, jäin itse tuuliajolle.

Parin kuukauden kuluttua päätin, että laitan oman elämäni täysremonttiin. Olin seurannut valmentajani Erjan laihdutusta sivusta ja ihaillut hänen hoikistunutta ulkomuotoaan. Marraskuussa 2011 olin täysin valmis ottamaan ratkaisevan askeleen elämässäni eteenpäin. Tein päätöksen, että siitä päivästä eteenpäin elän täysipainoista elämää ja kuorin läskien alta esiin sen nuoren, energisen ja positiivisen nuoren naisen, joka oli ollut jo pitkään hukassa.

Tavoitteenani ei ollut tiputtaa painoa nopeasti, vaan pysyvästi. Tavoitepainoakin mietin pitkään, sillä ensisijaisena tavoitteenani oli saada palautettua aiempi hyvä olo ja hyväksyntä omalle peilikuvalle ennemmin kuin vain saavuttaa jokin luku puntarissa. Cambridge Ohjelmalla paino alkoi pudota mukavasti ja oli huikeaa huomata miten senttejä tuntui katoavan suhteessa enemmän kuin mitä kilot osoittivat. Nyt olen pudottanut painoa 13 kg.

Cambridge on terveellinen, kokonaisvaltainen ja elämäntilanteisiin mukautuva dieetti, joka sopii kaikille. Tämä kesä oli ensimmäinen vuosiin kun olen täysin estoitta kehdannut olla uima-asussa julkisesti. On ihanaa mahtua kaksi kokoa pienempiin vaatteisiin ja huomata ettei peilistä kurkkaakaan enää se entinen mörkö!

Kuitenkin ulkomuodon muutostakin tärkeämpää on ollut huomata miten edelleen niin hektistä elämää jaksaa aivan eri tavalla kuin ennen, ja miten on onnistunut löytämään sen kauan kadoksissa olleen hyvän olon takaisin. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Kiitos tästä kuuluu valmentajalleni Erjalle, perheelleni ja kaikille niille, jotka ovat uskaltaneet todeta ”oletpas sinä hoikistunut”!