Suvi -12 kg

Ennen

Jälkeen

Olen ollut nuorena aina hyvinkin hoikka (172 cm / n. 55–65 kg). Aikuisena yli 30 vuotiaana paino alkoi nousemaan ja olin n. 75 kg, ihan kuitenkin normaalipainoinen, mutta tunsin itseni tukevaksi. Avioero tuli, kun olin 40 v ja pahaan oloon aloin juosta ja juosta eikä ruoka maistunut. Paino laski 62 kiloon, mutta jotenkin tunsin olevani tyytyväinen painoon silloin (sairautta, hmm).

Pari vuotta siitä uuden miehen myötä paino alkoi taas nousemaan. Mies tekee hyviä ruokia, pizzalla tuli käytyä myös paljon jne. Eipä siinä mennyt kuin pari vuotta niin paino oli jo yli 80 kg. Vuoden 2014 kesällä paino oli noussut jo 87 kiloon ja sokeriarvot alkoivat nousta, samoin RR.

Kävin vuoden 2014 lokakuussa liikuntaneuvojalla, joka sanoi, että minun pitäisi laihduttaa. Vyötäröllä oli runsaasti huonoa rasvaa. Lupasin hänelle, että painan tammikuun lopussa alle 80 kg ja varattiin siihen uusi aika.

Aloin siinä itse muuttamaan ruokavaliota ja liikkumaan enemmän. Paino putosikin heti 3 kg. Koin, että tarvitsen tukea siihen laihdutukseen. Tunsin Sarin ennestään, mutta Cambridgesta en ollut juurikaan kuullut. Tiesin Sarin omasta kokemuksesta, että tulosta on tullut, mutta juuri muuta en siitä laihdutuksesta tiennyt.

Otin yhteyttä Sariin ja niin hän katsoikin mulle heti ajan. Ensimmäinen käynti tuntui hieman sekavalta, kun kaikki oli niin uutta. Paino oli 84.4 kg ja aloitin heti laihdutuksen Sarin kannustuksesta.

Söin alusta asti yhden proteiini-salaattiannoksen ja 3 Cambridge-ateriaa. Kaikki lähti yllättävän helposti. Paino alkoi putoamaan ja mieli piristymään. Oli kiva käydä aina Sarilla, kun sai positiivista kannustusta.

Joulukin meni hienosti, enkä liikoja mässäillyt. Vuoden vaihteessa paino oli pudonnut jo yli 10 kiloa ja tasoja nostettiin tasaisesti ylöspäin niin, että sain koko ajan syödä enemmän tavallista ruokaa.

 Helmikuussa sain yöllä kovat vatsakivut, olin aivan tuskissani enkä nukkunut koko yönä. Oli hirveä poltto mahassa. Aamulla jouduin perumaan päivän asiakkaat (oma kauneushoitola) ja menemään yksityiselle lääkäriin, joka antoi heti lähetteen keskussairaalaan. Siellä otettiin verikokeita, joissa todettiin maksa-ja haima-arvot tosi korkeiksi, sekä RR oli tosi korkea. Epäilivät umpisuolta, mutta kipupaikka oli niin häilyvä. Välillä tuntui, että epäilivät minun valehtelevan, koska varsinaista kipupaikkaa ei löytynyt. Laittoivat vielä magneettikuvaukseen, muttei siinäkään mitään epämääräistä näkynyt.

Kun kerroin nopeasta laihdutuksesta, n 12 kg vajaassa kahdessa kuukaudessa, niin olivat siitä häijyinä ja selvittivät ”kuinka pitää laihduttaa”. Näytin sitä lääkäreille ja hoitohenkilökunnalle tarkoitettua Cambridgen kirjasta, mutta eivät olleet siitä juurikaan kiinnostuneita. Huokailivat vain niin nopeaa laihduttamista.

Pistivät sitten kotiin ja sanoivat, että jos kipuja tulee taas, niin takaisin sairaalaan. Mihinkään uusiin verikokeisiin ei uutta lähetettä laitettu, vaikka olivat huolissaan arvoista. Sari oli ”hengessä” mukana koko ajan ja tsemppasi eikä vatsa ole sen jälkeen ollut enää kipeä.

Ruokavalio nostettiin tasolle 5, jolloin otin enää iltapirtelön ja ajoittain korvasin jonkin aterian. Jatkoin Sarin luona käyntejä jotta motivaatio pysyisi yllä. Ihme ja kumma, paino ei ole noussut kuin pari kiloa vaikka reilu puoli vuotta on kulunut ohjelman varsinaisesta lopettamisesta.

Olen taas tyytyväinen, kun olen normaalipainossa ja tuntuu, että vaatteetkin näyttävät paremmilta. Olen saanut paljon positiivista palautetta ja olen motivoinut ystäviäni omalla esimerkilläni. Ainakin kolme ystävää on tullut ohjelmalle mukaan. Liikuntaneuvojakin oli tosi yllättynyt, kun menin kontrollikäynnille J

Nyt pyrin siihen, ettei paino nouse vaikka herkkujakin on tullut kuvioihin jonkin verran. Ja jos lähtee nousemaan, niin pyrin ottamaan Cambridgea mukaan taas ja laittamaan ruokarytmin parempaan kuntoon.

Valmentaja: